Opnamedagen met artiesten

Toen we ons platform begin oktober lanceerden wilden we graag de artiesten een duwtje in de rug geven. Door de coronacrisis zouden er weinig gelegenheden zijn om op te treden, maar wij wilden hen wél zichtbaar maken. We stelden de artiesten van de eerste lichting voor om een kort filmpje van hen te maken. Dit filmpje zouden ze zelf kunnen gebruiken als promomateriaal en het zou ook op onze Facebookpagina verschijnen.

 

De artiesten reageerden enthousiast en dus werkten wij een planning uit met drie draaidagen in de culturele centra in onze regio. Onze allereerste stop was het GC De Bunder in Moorslede. Daar legden we het talent Kobe SercuIsabel en Old Earth Jazz Combo op de gevoelige plaat vast. Dat leverde sfeervolle beelden op, met veel dank aan de techniekers ter plaatse.

Dries van Haute en z’n band filmden we tijdens onze persconferentie over de lancering van Verse SprUiTjes op 2 oktober.

De opname van Rudyard the Gentle in De Spil in Roeselare kan je hieronder bekijken: 

De opnamedag in De Leest moesten we… annuleren, jawel. Eind oktober zorgden de stijgende coronacijfers voor een nieuwe sluiting van de cultuurhuizen en daardoor vielen de opnames in het water. Van uitstel komt geen afstel natuurlijk. Wanneer we opnieuw zicht hebben op het heropenen van de cultuurhuizen, dan plannen we natuurlijk alle ingeschreven artiesten opnieuw in. En intussen tijd… de coronamaatregelen zo goed mogelijk opvolgen in de hoop dat we binnen enkele maanden opnieuw kunnen genieten van live optredens. Iets om keihard naar uit te kijken als je het ons vraagt!

Datum

Deel dit