Kobe Sercu is ‘Verse SprUiTjes’-muziekartiest van 2022 

Tijdens de ‘Week van de Belgische Muziek’ toonde ook BIE, het cultuur- en erfgoedplatform van Midwest, graag haar liefde voor muziek van eigen bodem en werd er gezocht naar de Verse SprUiTjes-muziekartiest van het jaar. Tussen 31 januari en 6 februari kon het publiek via de website stemmen voor zijn of haar favoriete Verse SprUiTjes-artiest. En dat gebeurde veelvuldig, er werden 2319 stemmen uitgebracht.

De winnaar van de eerste Verse SprUiTjes-Publieksprijs 2022 is Kobe Sercu. Hij deed het met 464 stemmen net iets beter dan Bearfeet die op 432 stemmen konden rekenen. The Microwives werden verdienstelijk derde met 250 stemmen. Kobe wordt beloond met een liveconcert in de regio. Datum en locatie van dit gebeuren volgen binnenkort. Een mooie beloning die misschien ook andere podiumartiesten uit de regio kan aanzetten om zich te registreren op www.versespruitjes.be!

De muziekmicrobe van Kobe

Kobe groeide op in Ardooie, in een grote, warme  familie met nogal wat artistieke goesting. De liefde voor muziek kregen ze met de paplepel mee. En die gaf vijf van de zes broers Sercu de goesting om hun muzikale proevertjes aan een welwillend publiek op diverse podia en gelegenheden voor te stellen. Met ‘De Broers’ brengen ze eigen nummers, vertalingen en covers. Enkele van hun nummers zijn van de hand van Kobe.

Op 7 maart 2020 stelden Kobe en zijn band het album ‘Kom Bluf Gerust’ voor in de Cultuurkapel De Schaduw in Ardooie. Maar kort daarna strooide COVID-19 roet in het eten, heel wat speelkansen gingen de mist in. Intussen vonden de liedjes van Kobe en co wel hun weg naar het publiek via kleinschalige culturele evenementen en huiskamerconcerten.

Een platform zoals Verse SprUiTjes was in deze tijden dan ook een meerwaarde, vindt Kobe: “Dat cultuur uit eigen streek in de kijker wordt gezet door Verse SprUiTjes is fantastisch. De kans krijgen om als lokale artiest je creaties te kunnen voorstellen aan een geïnteresseerd publiek en organisatoren is een cadeau! Het is ook fijn om te zien dat er in de regio nog zoveel talent te ontdekken valt. Ik ben fier dat ik tussen al dat schoons mag vertoeven.

Voor Kobe Sercu is de bal al aan het rollen gegaan. Een eigen album maken, op het podium staan samen met zijn broers… De Publieksprijs 2022 van Verse Spruitjes is zonder twijfel een mooie erkenning die hopelijk nog meer deuren kan openen. Wie de muziek van Kobe nog niet kent, kan hem dus binnenkort live aan het werk te zien in de buurt.

Datum

Deel dit